5 Απριλίου 2014

Ο απερχόμενος Δημάρχος επιβεβαίωνει την λάθος νοοτροπία και πρακτική που ακολουθεί



Η απάντηση του γραφείου τύπου του απερχόμενου Δημάρχου επιβεβαιώνει πανηγυρικά τις διαπιστώσεις μας για τη νοοτροπία και το ύφος που επέλεξε να χρησιμοποιεί.   

Πρώτον, γιατί παραδέχεται ότι δεν υλοποιήθηκε πρόγραμμα εκτέλεσης έργων του Δήμου τα πρώτα δύο χρόνια της θητείας του. Ο ίδιος συνδέει την υλοποίηση του προγράμματος με «την περαίωση των γραφειοκρατικών διαδικασιών και με το πότε το επιτρέπουν οι συνθήκες (δυνατότητα χρηματοδότησης, καιρός κλπ)». Παραλείπει βεβαίως να αναφέρει ότι είναι εκείνος που έχει την ευθύνη και για τις διαδικασίες και για τη χρηματοδότηση. Συνεπώς είναι εκείνος που επέλεξε να οδηγήσει την έναρξη του προγράμματος έργων λίγο πριν τις εκλογές. Γιατί βεβαίως, ο... καιρός που επικαλείται επίσης στην ανακοίνωση δεν ήταν τέτοιος που να τον εμποδίσει. 

Δεύτερον γιατί αποκαλύπτει ο ίδιος το σύνολο του σχεδιασμού του όχι μόνο για σειρά έργων λίγες εβδομάδες πριν τις εκλογές, αλλά και για δημοπρατήσεις άλλων, θεωρώντας προφανώς ότι μπορεί να αντιμετωπίζει τους δημότες του Ηρακλείου  ως πολίτες μειωμένης αντίληψης που μπορεί να εξαπατήσει. 

Βγαλμένο από τις πιο σκοτεινές περιόδους λαϊκισμού, δεν είναι βέβαια το άρθρο του επικεφαλής του συνδυασμού μας. Είναι η νοοτροπία και κυρίως η πρακτική που ακολουθεί ο απερχόμενος Δήμαρχος της Πόλης μας. 

Και κάτι ακόμη. Ασφαλώς ο κ. Βλασσόπουλος δεν χρειάζεται την άδεια κανενός για να λειτουργεί παλαιοκομματικά και μικροπολιτικά. Χρειάζεται όμως την άδεια των συμπολιτών μας για να συνεχίσει να διοικεί το Δήμο. Και αυτή την άδεια δεν θα του τη δώσουν οι δημότες του Ηρακλείου στις 18 Μαΐου. 


(Διαβάστε ΕΔΩ το δελτίο τύπου του Κου Βλασσόπουλου)

Το Γραφείο τύπου & επικοινωνίας