5 Σεπτεμβρίου 2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 27-6-2013



Η θέση μας για ενδεχόμενες απολύσεις εργαζομένων στους ΟΤΑ

Τις τελευταίες ημέρες ακούμε και διαβάζουμε την είδηση για απολύσεις και διαθεσιμότητες εργαζομένων στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Για μια ακόμα φορά επιχειρείται η εφαρμογή οριζόντιων πολιτικών στο χώρο της αυτοδιοίκησης, τη στιγμή που η ίδια η αυτοδιοίκηση έχει προχωρήσει σε διαρθρωτικές αλλαγές τέτοιας έκτασης που δεν έχουν προηγούμενο στον δημόσιο τομέα.

Εκφράζουμε την κατηγορηματική μας αντίθεση στο ενδεχόμενο απολύσεων εργαζομένων στους δήμους, στα νομικά πρόσωπα και τις δημοτικές επιχειρήσεις.
Πιστεύουμε σε μια δημόσια διοίκηση αποτελεσματική, παραγωγική και εύλικτη. Πρέπει, όμως, να γίνει κατανοητό ότι δεν θα αποκτήσουμε ξαφνικά αποτελεσματική και ευέλικτη διοίκηση με απολύσεις και ότι δεν μπορούμε να αποδεχθούμε λογικές οριζόντιων περικοπών. Μιλάμε για ανθρώπους, για εργαζόμενους και όχι για ψυχρούς αριθμούς.
Οφείλουμε όλοι, συλλογικά όργανα της αυτοδιοίκησης, αιρετοί, εργαζόμενοι, συνδικαλιστικοί φορείς, να αποτρέψουμε και να εμποδίσουμε την εφαρμογή τέτοιων πολιτικών, που είναι σε βάρος των δήμων, αλλά κυρίων σε βάρος των ίδιων των πολιτών.
Για την παράταξη Ηράκλειο Ανθρώπινη Πόλη
Ο επικεφαλής
Νίκος Μπάμπαλος