5 Σεπτεμβρίου 2013

Δελτίο τύπου 4-1-2013



Δήλωση του Δημήτρη Τσεκούρα, υπεύθυνου του τομέα Περιβάλλοντος της  παράταξης ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΠΟΛΗ»

«Η κατάσταση στην Πόλη μας καθημερινά ολοένα και χειροτερεύει, ενώ η Δημοτική Αρχή δείχνει να παραμένει απαθής και να μην αντιδρά στα προβλήματα που συσσωρεύονται λόγω των δικών της επιλογών και λαθών. Πολλοί δρόμοι με δίκτυα δημοτικού φωτισμού, που έχουν κατασκευαστεί με χρήματα των Ηρακλειωτών, είναι θεοσκότεινοι, αφού οι περισσότερες λάμπες είναι εδώ και καιρό καμένες και δεν αντικαθίστανται. 


Δρόμοι, όπως η οδός Κιθαιρώνος στην Καναπίτσα, η οδός Θεσσαλονίκης στα Ηπειρώτικα, η οδός Στ. Καραγιώργη στο κεντρικό Ηράκλειο, η οδός Κηφισίας, ακόμα και η κεντρική πλατεία της Πόλης είναι μέσα στο σκοτάδι. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την ενίσχυση του αισθήματος της ανασφάλειας των κατοίκων, τη δημιουργία ευνοϊκών συνθηκών για αύξηση της παραβατικότητας, ενώ ταυτόχρονα επιβεβαιώνεται και η αναντιστοιχία ανάμεσα στα δημοτικά τέλη (ψηλά) που καταβάλουν οι πολίτες και στις παρεχόμενες υπηρεσίες (κακές) προς αυτούς.
Αντί λοιπόν οι αρμόδιοι, Δήμαρχος και Αντιδήμαρχοι, να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να δώσουν λύσεις στα προβλήματα του κόσμου, ακούμε συνεχώς την ίδια πια, αλλά κουραστική, δικαιολογία: «δεν έχουμε λεφτά». Τους ρωτάμε λοιπόν «λεφτά έχουν για φιέστες και γιορτές μπύρας»;
Επιτέλους κ. Δήμαρχε φροντίστε για την καθημερινότητα του πολίτη. Αγοράστε λάμπες, αποκαταστήστε το δίκτυο ηλεκτροφωτισμού της Πόλης και ενισχύστε το αίσθημα ασφάλειας του πολίτη, για να μπορεί να περπατά στο δρόμο με αξιοπρέπεια και ασφάλεια.
Τώρα περιμένουμε έργα και πράξεις. Όχι λόγια.»
Το  Γραφείο  τύπου και επικοινωνίας