24 Μαΐου 2014

«Πελάτες απαθείς θεατές» και...«Πολίτες με άποψη»



Ο κ. Βλασσόπουλος και η παράταξή του πραγματικά δεν σταματάνε να μας εκπλήσσουν, δυστυχώς, πάντοτε δυσάρεστα.  Την Παρασκευή το πρωί πολλοί συμπολίτες μας ξύπνησαν και βρήκαν στα αυτοκίνητά τους μια επιστολή του κ. Βλασσόπουλου.  Με την επιστολή του αυτή, δύο ημέρες πριν τις εκλογές, προφανώς υπό το κράτος πανικού, προέβη στην ύστατη απρέπεια και προσβολή, όχι προς την παράταξή μας αλλά ευθέως προς το εκλογικό σώμα.  

Συγκεκριμένα, πρόκειται για μια άκρως  διχαστική επιστολή, στην οποία, επί της ουσίας, ο κ. Βλασσόπουλος, αγγίζοντας τα όρια της ύβρης, απευθυνόμενος προς τους δημότες του Ηρακλείου, τους κατηγοριοποιεί σε «Πολίτες με άποψη», εάν επιλέξουν τον ίδιο για δήμαρχο και σε «Πελάτες απαθείς θεατές», εάν επιλέξουν τον συνδυασμό μας.  

Ειλικρινά, ανατρέχοντας στην σύγχρονη πολιτική ιστορία της Ελλάδας, τόσο την αυτοδιοικητική, όσο και αυτήν της κεντρικής πολιτικής σκηνής, δυσκολευόμαστε να βρούμε πολιτικό ο οποίος να υβρίζει τους πολίτες, επειδή δεν τον ψηφίζουν, ή επειδή διαβλέπει ότι δεν θα τον ψηφίσουν. Θεωρούμε τον χαρακτηρισμό «Πελάτες» απαράδεκτο για οποιονδήποτε πολίτη ή οποιοδήποτε τμήμα του εκλογικού σώματος, ειδικά δε όταν αυτός αποδίδεται από πολιτικό με μοναδικό κριτήριο την έκφραση προτίμησης σε κάποια άλλη παράταξη.

Για εμάς όλοι οι πολίτες είναι το ίδιο, δεν είναι πελάτες, έχουν ίσα δικαιώματα και υποχρεώσεις, και ως ίσους τους αντιμετωπίζουμε, χωρίς διχαστικές διαχωριστικές γραμμές.  

Το Γραφείο τύπου & επικοινωνίας