2 Ιουνίου 2014

Θρίαμβος για τον Νίκο Μπάμπαλο

Με τραγούδια, ζητοκραυγές και δάκρυα χαράς γιόρτασαν τα στελέχη και οι φίλοι της παράταξης “Ηράκλειο Ανθρώπινη Πόλη” τη μεγάλη νίκη στο δεύτερο γύρο των εκλογών και την ανάδειξη του   κ. Νίκου Μπάμπαλου ως νέου Δημάρχου της πόλης.

Και οι πανηγυρισμοί ήταν ένα ξέσπασμα για μια ομάδα ανθρώπων που ξεκίνησε την προσπάθεια της πριν 10 χρόνια, όταν και πρωτοσυγκορτήθηκε η δημοτική κίνηση, έζησε τη μεγάλη απογοήτευση των εκλογών του 2010 αλλά δεν τα παράτησε και η δικαίωση ήρθε την Κυριακή 25 Μαΐου.


Η εκλογική μάχη στην αρχή ήταν θρίλερ με τους δύο υποψήφιους τον κ. Μπάμπαλο και τον απερχόμενο Δήμαρχο κ. Παντελή Βλασσόπουλο να είναι πολύ κοντά και η κατάσταση ξεκαθάρισε μετά τις 10 το βράδυ. Στα 78 εκλογικά τμήματα του Δήμου ο κ. Μπάμπαλος πήρε 10.673 ψήφους (51,90%) και 20 έδρες στο Δημοτικό Συμβούλιο και ο κ. Βλασσόπουλος  9892 ψήφους (48,10%) και 5 έδρες.


Τον σήκωσαν στα χέρια


Στο εκλογικό κέντρο του νικητήριου συνδυασμού από νωρίς είχε μαζευτεί κόσμος που όσο περνούσε η ώρα αυξανόταν κλείνοντας την οδό Ωραιοπούλου. Όταν ανακοινώθηκε πως ο συνδυασμός είχε κερδίσει τις εκλογές ξεκίνησαν οι πανηγυρισμοί που εντάθηκαν όταν κατέφτασε ο νέος Δήμαρχος. Ο κόσμος στην κυριολεξία τον αποθέωσε σηκώνοντας τον στα χέρια με τον κ. Μπάμπαλο να πνίγεται στις αγκαλιές και τα φιλιά των πολιτών. Ανάλογες σκηνές εκτυλίχθηκαν και μέσα στο εκλογικό κέντρο με τους συνεργάτες του ενώ με ιδιαίτερη συγκίνηση ο νέος Δήμαρχος αγκάλιασε τη μητέρα του, τη γυναίκα του Ρεγγίνα και τους δύο γιούς του Γιώργο και Χαράλαμπο, και βέβαια όλα τα στελέχη που δούλεψαν σκληρά για το θετικό αποτέλεσμα.

Ο Νίκος Μπάμπαλος με την πολυαγαπημένη μητέρα του
“Εχουμε όρεξη για δουλειά”

Στην ομιλία του ο κ. Μπάμπαλος ευχαρίστησε όλους όσους στήριξαν και ψήφισαν τον ίδιο και το συνδυασμό, τους συνεργάτες του και τους υποψήφιους Συμβούλους ενώ έκανε ιδιαίτερη μνεια στη νεολαία της παράταξης και στους πρώην Δημοτικούς Συμβούλους κ.κ. Στάθη Αγγελινά, Σπύρο Γουρνά και Στάθη Παπουτσή. “Θέλω να τους πω. Δεν θα σας προδώσουμε. Θα δουλέψουμε. Έχουμε όρεξη για δουλειά. Έχουμε αγάπη για την πόλη. Έχουμε διάθεση να πάμε την πόλη ένα βήμα μπροστά”  είπε εν μέσω επευφημιών.
Στη συνέχεια εμφανίστηκε ενωτικός ευχαριστώντας και όσους πολίτες ή υποψήφιους δεν στήριξαν το συνδυασμό ή στάθηκαν απέναντι του και τους κάλεσε σε συνεργασία για να πάνε όλοι μαζί την πόλη μπροστά: “Γιατί τα προβλήματα της πόλης απαιτούν ευρύτερες συνεργασίες. Γιατί εμείς δεν θέλουμε να διοικήσουμε μόνοι μας. Θέλουμε να είμαστε μαζί τα επόμενα χρόνια μαζί με τους ανθρώπους που εξέλεξαν οι πολίτες του Ηρακλείου από όλους τους συνδυασμούς με μια ισότιμη σχέση”.  


Προτεραιότητα στην καθημερινότητα του πολίτη

Συνεχίζοντας τόνισε πως η καθημερινότητα του πολίτη θα είναι για τη νέα διοίκηση στην πρώτη σειρά: “Καθαριότητα, φωτισμένη, καθαρή και πράσινη πόλη. Από εκεί ξεκινάμε... Στις προνοιακές δομές ο Δήμος θα είναι φίλος, σύμμαχος και υποστηρικτής  σε όσους πραγματικά έχουν ανάγκη έτσι ώστε ο κάθε πολίτη να νιώσει πως ο δήμος δεν είναι ξένος, είναι δίπλα του”.
O νέος Δήμαρχος δεσμεύτηκε ακόμα πως θα ανοίξει τις πόρτες του δήμου στους πολίτες με τον Δήμαρχο και τους Δημοτικούς Συμβούλους να βγαίνουν στις γειτονιές: “Ο Δήμαρχος δεν μπορεί να είναι κρυπτόμενος. Πρέπει να βγαίνει στο δρόμο, να κουβεντιάζει μαζί σας, να σας ακούει”.


“Σας χρειαζόμαστε όλους”

Ο κ. Μπάμπαλος κάλεσε να είναι στο πλευρό του όχι μόνο οι 20 Σύμβουλοι που εκλέγησαν αλλά όλοι οι υποψήφιοι που ήταν στο ψηφοδέλτιο: “Tους χρειαζόμαστε και από εκεί θα ξεκινήσουμε μαζί το ταξίδι για να αλλάξουμε  το Δήμο”. Ευχαρίστησε θερμά ακόμα τη γυναίκα του, τα παιδιά  και την μητέρα του για τη στήριξη τους σε αυτό το πολυετές εγχείρημα. Τέλος απευθύνθηκε στον μεγάλο αντίπαλο του κ. Παντελή Βλασσόπουλο τον οποίο ευχαρίστησε για τον πολιτισμένο προεκλογικό αγώνα και ζήτησε τη συνεργασία του.

Ο σχεδιασμός ξεκινάει από την 1η Ιουνίου

“Από 1η Ιουνίου ξεκινάμε το σχεδιασμό για τη νέα πενταετία βάσει του προγράμματος μας. Και από 1 Σεπτεμβρίου ξεκινάει η δουλειά. Σηκώνουμε λοιπόν τα μανίκια. Ξεκινάμε. Δεν θα σας απογοητεύσουμε. Δεν θα σας προδώσουμε. Θα είμαστε στο δρόμο. Θα δημιουργήσουμε μια νέα σχέση μεταξύ δήμου και δημότη. Σας ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου” δήλωσε κλείνοντας μέσα σε αποθέωση από συνεργάτες και υποστηρικτές του.