29 Απριλίου 2014

ΕΚΛΕΙΣΑΝ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΑΙΔΙΚΕΣ ΧΑΡΕΣ



Δε σταματά να μας εκπλήσσει αρνητικά ο Δήμαρχος και η Δημοτική Αρχή. Αυτή τη φορά, με το να κλείσουν τις παιδικές χαρές του Δήμου Ηρακλείου! Πρωτοφανές και πρωτάκουστο. Τώρα που αρχίζει ο ανοιξιάτικος καιρός και οι Δημότες μαζί με τα παιδιά τους θα αρχίσουν να επισκέπτονται τις παιδικές χαρές, ο Δήμος έχει τη δική του απάντηση: Τις κλείνει, βάζοντας παντού κορδέλες, που δεν επιτρέπουν την πρόσβαση, καθώς τις θεωρεί ακατάλληλες.

Και είναι ακατάλληλες, αφού στο σύνολο τους στερούνται φύλαξης, περιφράξεων (πλην ελαχίστων), ασφαλών παιδικών οργάνων, με εδάφη επικίνδυνα για τα παιδιά σε περίπτωση πτώσης. Και  φθάσαμε 20 μέρες πριν το τέλος της θητείας τους να τις κλείσουν, ενώ έπρεπε εδώ και 3,5 χρόνια να τις συντηρήσουν. Αντίθετα, τις αφήσανε να ρημάξουν, εκτός από κάποια σκόρπια βαψίματα, πιστεύοντας ότι με τον τρόπο αυτό θα ξεγελάσουν τους πολίτες.

Κύριοι της Διοίκησης βγείτε από το «γυάλινο πύργο» του δημαρχείου. Τώρα που βγαίνετε προς άγραν ψήφων ακούστε τι λένε οι συνδημότες μας.  «Οι παιδικές χαρές της περιοχής μου είναι κακοσυντηρημένες, χωρίς περίφραξη και σε πολλά σημεία επικίνδυνες. Το βλέμμα μου πρέπει να είναι διαρκώς καρφωμένο πάνω στα πιτσιρίκια. Γι' αυτό και αν υπάρχει ελεύθερος χρόνος, πάμε σε κάποιους χώρους που ξέρω σε γειτονικούς Δήμους» λέει η κα Άννα, κάτοικος Παλιού Ηρακλείου. Και τους ακούμε και τους καταλαβαίνουμε.

Ποιος τελικά θα αναλάβει την πολιτική ευθύνη για όσα τραγικά συμβαίνουν στο Δήμο μας;

Το Γραφείο τύπου & επικοινωνίας