18 Απριλίου 2014

Ραδιοφωνική συνέντευξη του Υποψηφίου Δημάρχου Ηρακλείου Αττικής Νίκου Μπάμπαλου

Συνέντευξη στο δημοτικό ραδιόφωνο Ηρακλείου Αττικής παραχώρησε ο υποψήφιος δήμαρχος, κ. Νίκος Μπάμπαλος. 
 
Ο κ. Μπάμπαλος μίλησε για την οριστικοποίηση του ψηφοδελτίου της παράταξής του “Ηράκλειο – Ανθρώπινη Πόλη” σχολιάζοντας ότι πρόκειται για μια ένωση δυνάμεων και απόψεων με κοινή συνισταμένη την όρεξη και την ικανότητα για προσφορά στην πόλη και τους πολίτες της: «Καταρτίσαμε ένα πολυσυλλεκτικό συνδυασμό, απευθυνόμενοι σε όλους τους ανθρώπους του Ηρακλείου που έχουν διάθεση να προσφέρουν. Μας ενώνει η αγωνία και η διαπίστωση ότι το Ηράκλειο παραμένει στάσιμο, καθώς και η βούληση να αλλάξει αυτή η κατάσταση. Απαραίτητη προϋπόθεση, βέβαια, να μείνει κατά μέρους η κομματική προέλευση».

Δηλώνοντας ανεξάρτητος ο υποψήφιος δήμαρχος σχολίασε: «Παραμένουμε σταθερά στην έννοια του ανεξάρτητου υποψήφιου δημάρχου και του πολυσυλλεκτικού ψηφοδελτίου. Όταν, στις προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις, ήμασταν και πάλι ανεξάρτητοι σαν συνδυασμός, κάποιοι μας λοιδορούσαν και μας έλεγαν αντάρτες. Τώρα, που τους συμφέρει να αποτινάξουν από επάνω τους τον κομματικό μανδύα, δηλώνουν και αυτοί ανεξάρτητοι».

Εντοπίζοντας το δίλημμα των επικείμενων εκλογών, ο επικεφαλής της “Ηράκλειο – Ανθρώπινη Πόλη” τόνισε: «Έχουμε να διαλέξουμε ανάμεσα σε δύο: θέλουμε ένα δήμο που είναι μίζερος, μόνιμα στάσιμος, αναποτελεσματικός ή θέλουμε ένα δήμο σε ενέργεια, σύγχρονο που βγάζει την πόλη και τον πολίτη μπροστά. Το διακύβευμα των εκλογών είναι αυτό. Είναι στο χέρι των δημοτών να επιλέξουν»

Ασκώντας κριτική στην απερχόμενη δημοτική αρχή, ο κ. Μπάμπαλος ανέφερε πως δεν μπορεί να αποτελεί μόνιμη δικαιολογία το Μνημόνιο και ο Καλλικράτης για τα προβλήματα που δεν λύθηκαν στον Δήμο: «Μπορεί καλές προθέσεις να υπήρχαν, όμως στο Ηράκλειο τα τελευταία χρόνια δεν έγιναν τα πράγματα που έπρεπε. Και όταν πας να κερδίσεις εντυπώσεις δύο μήνες πριν τις εκλογές εκνευρίζεις τον κόσμο».

«Θέλουμε ο κόσμος να μας δώσει τη δυνατότητα να δουλέψουμε, να ξεκινήσουμε και πάλι τις μηχανές. Αξιοποιώντας το ανθρώπινο δυναμικό, ανασυντάσσοντας τις δυνάμεις», το μήνυμα του υποψηφίου δημάρχου, ο οποίος σκοπεύει, όπως είπε, να πέσει από την πρώτη ημέρα στη μάχη της καθημερινότητας. «Ο Δήμος πρέπει να γίνει θεσμός άμεσης Δημοκρατίας, να απλώσει το χέρι σε όσους το έχουν πραγματικά ανάγκη».