6 Μαρτίου 2014

Με τον Νίκο Μπάμπαλο συντάσσεται ο Περικλής Περδικάρης

Με τη δημοτική παράταξη "Ηράκλειο Ανθρώπινη Πόλη" και τον υποψήφιο Δήμαρχο κ. Νίκο Μπάμπαλο συμπράττει ο ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος Ηρακλείου Αττικής, κ. Περικλής Περδικάρης .
Η δήλωση του κ. Περδικάρη έχει ως εξής:

“Η επιλογή μου να συμμετάσχω στο ψηφοδέλτιο της δημοτικής παράταξης “Ηράκλειο Ανθρώπινη Πόλη  προήλθε έπειτα από ώριμη σκέψη επειδή η εμπειρία μου από τη θητεία μου στο τρέχον Δημοτικό Συμβούλιο με έπεισε ότι απαιτούνται ρήξεις σε επίπεδο πολιτικών επιλογών και ανανέωση προσώπων και επειδή γνώρισα συναγωνιστές με κοινά ενδιαφέροντα στις γειτονιές, στις λαϊκές κινητοποιήσεις ενάντια στην υποβάθμιση που υφίσταται η τοπική κοινωνία και καθετί δημόσιο και λαϊκό. Αποτελεί για εμένα τιμή και συνάμα πρόκληση να ανταποκριθώ στις απαιτήσεις που επιβάλλονται συνολικά για το Δήμο μας και την περίοδο  που διανύουμε.

Οι ρήξεις είναι αναγκαίες με τα κακώς κείμενα του παρελθόντος. Όχι σε καφέ παραγόντων, όχι σε παζάρεμα ψήφων. Πρέπει να βγουν μπροστά νέα πρόσωπα, νέες ιδέες, νέες πρακτικές και ήθος. Στο πρόσωπο του Νίκου Μπάμπαλου, επικεφαλής της παράταξης “Ηράκλειο Ανθρώπινη Πόλη” έχω βρει τη χρυσή τομή ανάμεσα στην εμπειρία και στην καινοτομία, τη γνώση και το σχέδιο, την εργατικότητα και το αποτέλεσμα”.

Θυμίζουμε πως ο κ. Περδικάρης είχε εκλεγεί το 2010 στο Δημοτικό Συμβούλιο με το ψηφοδέλτιο της διοικούσας παράταξης “ΑΚΕΠ-Ηράκλειο Η Επόμενη Μέρα” από την οποία αποχώρησε καταγγέλλοντας πρακτικές της διοίκησης και καταθέτοντας δήλωση ανεξαρτητοποίησης. 


Νίκος Μπάμπαλος: “Μια καθαρή συμφωνία για δουλειά”

Ο επικεφαλής της παράταξης "Ηράκλειο Ανθρώπινη Πόλη", κ. Νίκος Μπάμπαλος, έκανε την ακόλουθη δήλωση σχετικά με τη συνεργασία του με τον κ. Περδικάρη: “Πιστεύω ότι η συμμετοχή στα δημοτικά πράγματα έχει ουσία όταν ασχολείσαι με τα καθημερινά προβλήματα και αποκτά νόημα όταν μπορείς να δώσεις λύση στα προβλήματα αυτά. Στη θητεία στην αυτοδιοίκηση αλλά και στην επαγγελματική μου διαδρομή έμαθα ότι οι άνθρωποι καθορίζουν τις εξελίξεις και επειδή ο θεσμός της αυτοδιοίκησης είναι ένας άμεσος συμμετοχικός θεσμός πιστεύω ότι τα χαρακτηριστικά στις τοπικές εκλογές τα δίνουν οι άνθρωποι, τόσο ο υποψήφιος Δήμαρχος όσο και οι υποψήφιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι.

Εκτιμώ ότι αυτές οι εκλογές θα είναι κρίσιμες γιατί το Ηράκλειο είναι σε μια συνεχή αρνητική πορεία την τελευταία δεκαετία και είναι υποχρέωση όσων  συμμετάσχουμε σε αυτές τις εκλογές να αντιστρέψουμε αυτήν την αρνητική πορεία  που έχει μπει ο Δήμος και η πόλη. Εκτιμώ ότι απαιτούνται πράγματι ρήξεις με τα κακώς κείμενα του Δήμου και πιστεύω ότι οι άνθρωποι που θα κληθούν να αναλάβουν τις τύχες του Δήμου στην επόμενη δημοτική θητεία θα πρέπει να είναι άνθρωποι που ξέρουν το Ηράκλειο, που αγαπούν την πόλη και γνωρίζουν τα προβλήματα του Δήμου, που έχουν άμεση σχέση με τις γειτονιές και τους ανθρώπους των γειτονιών.

Τον Περικλή Περδικάρη τον ήξερα σαν άνθρωπο αλλά τον γνώρισα και σαν Δημοτικό Σύμβουλο στη θητεία που τελειώνει. Γνώρισα έναν άνθρωπο που πραγματικά ασχολείται με τα προβλήματα της πόλης, έναν άνθρωπο που εργάζεται χωρίς ιδιοτέλεια με ενθουσιασμό αλλά ταυτόχρονα και ικανότητα και πιστεύω ότι πραγματικά η παρουσία του μπορεί να δώσει πνοή και ενθουσιασμό στην επόμενη δημοτική αρχή για να μπορέσει να δουλέψει και να μπει στην ουσία των προβλημάτων της πόλης ώστε να δώσει λύσεις. Για εμάς, και εμένα προσωπικά, είναι ιδιαίτερη τιμή η συμπόρευση με τον Περικλή. Τον καλωσορίζω εκ μέρους των συνεργατών μου σε αυτήν την κοινή και ανιδιοτελή προσπάθεια για να μπορέσουμε μαζί να αλλάξουμε τα πράγματα στην πόλη.

Τέλος, θέλω να τονίσω πως είναι μια καθαρή συμφωνία για δουλειά, χωρίς υποσημειώσεις και παραγράφους. Εύχομαι να έχουμε μια καλή συνεργασία  που θα την αγκαλιάσουν οι πολίτες του Ηρακλείου και θα της δώσουν το νόημα και το περιεχόμενο που επεδίωξε και ο Περικλής και εγώ”