11 Μαρτίου 2014

Οδηγίες ΥΠΕΣ για αίτηση ετεροδημοτών 18 ετών

Στο τρόπο που θα συμπεριληφθούν στους καταλόγους των ετεροδημοτών οι νέοι που έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους, κάνει γνωστό με εγκύκλιο που εξέδωσε το υπουργείο Εσωτερικών.

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να έχουν υποβάλει σχετική αίτηση ακολουθώντας δύο βήματα. Στο πρώτο βήμα συμπληρώνονται και  καταχωρούνται ηλεκτρονικά στο αριστερό τμήμα της αίτησης τα στοιχεία του εκλογέα με ελληνικούς χαρακτήρες. Ο εκλογέας θα πρέπει να δώσει υποχρεωτικά τα εξής στοιχεία: Φύλο, Επώνυμο, Όνομα, Όνομα Πατέρα, Όνομα Μητέρας, Ημ/νία Γέννησης, Νομός Εγγραφής, Δήμος Εγγραφής και Αρ. Δημοτολογίου. Εφόσον δεν υπάρχει Όνομα Πατέρα θα πρέπει να συμπληρωθεί το λεκτικό «ΑΠ» (Άνευ Πατρός). Επίσης θα πρέπει να περιέχονται υποχρεωτικά στοιχεία διαμονής, Νομός Διαμονής, Δήμος Διαμονής, Πόλη-Περιοχή, Οδός, Αριθμός, Τ.Κ., Τηλέφωνο.

Αφού συμπληρωθούν τα στοιχεία, ο ενδιαφερόμενος προχωρεί στην επιλογή «Καταχώρηση Αίτησης»  και εμφανίζεται το επόμενο βήμα.  Επισήμανση ο ενδιαφερόμενος θα λάβει ένα κωδικό αφού κάνει την αίτηση και στη συνέχεια να την εκτυπώσει τρεις φορές.  Τη μία την κρατάει ο ετεροδημότης και οι άλλες δύο θα αποσταλούν στον Δήμο Διαμονής.

Ο Δήμος Διαμονής αφού ελέγξει ότι τα δύο αντίγραφα αίτησης πως έχουν τον ίδιο κωδικό και τα λοιπά στοιχεία, θα πρέπει να συμπληρώσει σε αυτά το εκλογικό διαμέρισμα (κωδικός, ονομασία) και να αποστείλει το ένα εκ των δύο ταχυδρομικά ή με fax (2131361167) στη Διεύθυνση Μηχανοργάνωσης του Υπουργείου Εσωτερικών, το αργότερο μέχρι 24 Μαρτίου 2014.  Στις οδηγίες επισημαίνεται ότι η αίτηση έχει δύο αριθμούς πρωτοκόλλου, ο πρώτος (παραλαβής) είναι για τα ΚΕΠ, ο δεύτερος είναι για τον Δήμο.