22 Φεβρουαρίου 2014

Πλήρης αποδιοργάνωση της διεύθυνσης Περιβάλλοντος


Και όμως το κακό χάλι στη διεύθυνση περιβάλλοντος του Δήμου συνεχίζεται με άμεσο αντίκτυπο στις παρεχόμενες υπηρεσίες προς τους κατοίκους της Πόλης μας. 

Τα απορριμματοφόρα του Δήμου, όσα λειτουργούν και μπορούν να κινηθούν, δεν μπορούν να ανεφοδιάζονται με καύσιμα σε μόνιμη και σταθερή βάση, αλλά κατά περίπτωση, οι «υπεύθυνοι» δίνουν δέκα – δεκαπέντε ευρώ κάθε φορά και όποτε τύχει, για να βάζει ο οδηγός πετρέλαιο στο όχημα και αυτό πάντα, μετά από παρακλήσεις των εργαζομένων. Αποτέλεσμα αυτής της τακτικής και επιλογής της δημοτικής αρχής είναι τα αυτοκίνητα του Δήμου να μένουν στο δρόμο από καύσιμα.  

Ενδεικτικά πριν από λίγες ημέρες αυτοκίνητο (απορριμματοφόρο) έμεινε στην Λ. Ηρακλείου επειδή δεν είχε βάλει πετρέλαιο, το λεωφορείο της δημοτικής συγκοινωνίας έμεινε επίσης από καύσιμα στην οδό Πρασίνου Λόφου (έξω από ιδιωτικά εκπαιδευτήρια), ενώ και το αυτοκίνητο που μαζεύει κλαδιά, στέρεα υλικά κλπ. δεν κινήθηκε για αρκετές ημέρες γιατί δεν δόθηκαν χρήματα για καύσιμα.  

Τα δύο αυτοκίνητα – σκούπες δεν λειτουργούν γιατί το μεν ένα είναι χαλασμένο (εδώ και ένα μήνα χωρίς να έχει πάει ακόμα στο συνεργείο), ενώ το άλλο λειτουργεί μόνο απογεύματα και στις λαϊκές και όχι καθημερινά για το οδοκαθάρισμα των δρόμων, γιατί, λένε, «δεν έχουν χρήματα» για καύσιμα. Η κατάσταση πλέον είναι εκτός ελέγχου. Οι εργαζόμενοι δεν ξέρουν τι να κάνουν, οι κάτοικοι διαμαρτύρονται και Πόλη είναι βρώμικη.

Παντελής εγκατάλειψη και αδιαφορία.

Καλούμε, επιτέλους, τον κ. Δήμαρχο να σταματήσει τις δικαιολογίες, να ασχοληθεί με την Πόλη και το Δήμο, να πάρει πρωτοβουλίες και να δώσει λύσεις στα οξύτατα προβλήματα της διεύθυνσης περιβάλλοντος. 

Οι κάτοικοι πληρώνουν ακριβά ανταποδοτικά τέλη και απαιτούν το ελάχιστο. Καθαρή, φωτισμένη, πράσινη Πόλη.


Το Γραφείο τύπου & επικοινωνίας