3 Φεβρουαρίου 2014

Η απαξίωση του ραδιοφώνου..συνεχίζεται!



Στο πλαίσιο των Δράσεων των Νέων της Παράταξης «ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΠΟΛΗ» ζητήθηκε (με κατάθεση έγγραφης πρότασης), από τον Πρόεδρο, του Δημοτικού Ραδιοφώνου «Επικοινωνία 94 fm», κύριο Παπαδάτο Σπύρο, να χορηγηθεί η άδεια στους Νέους να δημιουργήσουν μια φρέσκια – νεανική –ενημερωτική εκπομπή με όμορφα μουσικά ακούσματα. 

Μία εκπομπή, η οποία δεν θα έχει σκοπό να προβάλει παραταξιακές θέσεις παρά μόνο, να αναδείξει Νεανικές ανησυχίες / ενδιαφέροντα και Νεανική δημιουργικότητα, όπου πηγάζει από αξίες, που στις μέρες μας πολλοί τις έχουν απολέσει. Η εν λόγω πρωτοβουλία είχε σκοπό, εκτός των προαναφερθέντων, να αναδείξει τη χρησιμότητα του μέχρι πρότινος απαξιωμένου Δημοτικού ραδιοφώνου. 


Ο κ. Παπαδάτος στην πρώτη συνάντηση, που έγινε στα γραφεία του σταθμού, μας υποδέχτηκε θερμά και αφού του καταθέσαμε την πρότασή μας, καθώς  και το προτεινόμενο οργανόγραμμα των εκπομπών μας, μας τόνισε ότι πρόκειται για μια όμορφη – σοβαρή νεανική προσπάθεια, που σαφέστατα αξίζει να δοκιμαστεί. Καταλήξαμε λοιπόν σε συμφωνία μιας και η πρόταση εντέλει είχε εγκριθεί.


Η εκπομπή με τίτλο «ΟΙ ΝΕΟΙ ΣΤΑ FM» θα ήταν ζωντανή, κάθε Σάββατο, ώρα 16:00 με 18:00, και μας διαβεβαίωσε ότι η πρώτη μας εκπομπή θα ξεκίναγε το δεύτερο Σάββατο του Ιανουαρίου.Έκτοτε δεν είχαμε καμία επαφή, μέχρι πού επιδιώξαμε (πριν από λίγες ημέρες) και νέα συνάντηση για το project, που αφορούσε το ραδιόφωνο. 


Τότε βρεθήκαμε προ μιας μεγάλης έκπληξης. Ο κ. Παπαδάτος  άρχισε να αναιρεί τα όσα μετά βεβαιότητας  μας είχε υποσχεθεί. Μας δήλωσε ότι δεν θα ήθελε σε καμία των περιπτώσεων να γίνει προεκλογικά (;) το εξιλαστήριο θύμα υποστηρίζοντας  τη δική μας θέση, η οποία παρεμπιπτόντως κατανοούσε ότι είναι έντιμη και λογική. Μας ανάφερε ότι η πρότασή μας έχει προκαλέσει θυελλώδεις αντιδράσεις στη Δημοτική Αρχή, διότι πιθανώς να θεωρήθηκε  αρκετά καλή για να την ακολουθήσουν και άλλες παρόμοιες προτάσεις. Σε εκείνο το σημείο δεχτήκαμε ένα καταιγισμό από αβάσιμα επιχειρήματα και αστήρικτες δικαιολογίες, τις οποίες και αντικρούσαμε. Ο κ. Παπαδάτος μας ζήτησε να αναβάλουμε  για μία εβδομάδα την έναρξη της ραδιοφωνικής μας εκπομπής και θεωρήσαμε ότι  δεν υπάρχει πρόβλημα.


Το θέμα έφτασε μέχρι το συμβούλιο του ραδιοφώνου και δυστυχώς, η πρότασή μας παραπέμφθηκε στις καλένδες και μικροπολιτικές σκοπιμότητες διαφόρων ειδημόνων. Αυτό όμως που κατάφεραν είναι να μας αποδείξουν, με τρόπο τρανό, πού οφείλεται μεγάλο μέρος της σημερινής απαξίωσης του Δημοτικού Ραδιοφώνου «Επικοινωνία 94 fm». 


Κλείσαμε πλέον ενάμιση μήνα από την πρώτη «έγκριση» της εκπομπής μας και ακόμα περιμένουμε την έγκριση της «έγκρισης». Κρίμα. Δεν περιμέναμε τέτοια αντιμετώπιση.  


Κ. Παπαδάτο, για να σας βγάλουμε από τη «δύσκολη» θέση, αποσύρουμε την πρότασή μας. Θεωρούμε ηθική υποχρέωσή μας να ΜΗΝ «συνεργαστούμε» μαζί σας στη συνεχιζόμενη απαξίωση του ραδιοφώνου.



Οι Νέοι της παράταξης Ηράκλειο Ανθρώπινη Πόλη