24 Οκτωβρίου 2013



Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις  22-10_2013 ο δημοτικός  σύμβουλος  της  παράταξης  «ΗΡΑΚΛΕΙΟ-ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ  ΠΟΛΗ» Δημήτρης  Τσεκούρας κατέθεσε για μια ακόμα φορά  ερωτήσεις  προς  τη  δημοτική  Αρχή σχετικά με  τα προβλήματα της καθημερινότητας που  ταλαιπωρούν τους πολίτες και έχουν αντίκτυπο στην εικόνα της πόλης. 

Συγκεκριμένα ρώτησε τον αρμόδιο αντιδήμαρχο γιατί έχει σταματήσει η απομάκρυνση των εγκαταλειμμένων  αυτοκινήτων, αν και είναι υποχρέωση του δήμου, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται εστίες μόλυνσης, ενώ ταυτόχρονα καταλαμβάνουν θέσεις στάθμευσης που είναι τόσο αναγκαίες.

Αναφέρθηκε  ακόμα  στην  πολύ κακή  εικόνα  που  παρουσιάζει  η  πόλη  μας  και πιο συγκεκριμένα η περιοχή  της  Καναπίτσας, τόσο σε  επίπεδο  καθαριότητας, όσο και  δημοτικού φωτισμού, καταθέτοντας και σχετικές φωτογραφίες. Ταυτόχρονα μετέφερε και τα έντονα παράπονα των κατοίκων, μετά από επίσκεψη που πραγματοποίησε ο υποψήφιος δήμαρχος Νίκος Μπάμπαλος με συνεργάτες στις γειτονιές της Καναπίτσας.  

Η Δημοτική Αρχή τόσο δια του αντιδημάρχου  της  υπηρεσίας  Περιβάλλοντος,  όσο  και  δια   του  Δημάρχου, για  άλλη  μια  φορά απέφυγε να αναλάβει τις ευθύνες του, ρίχνοντας ωστόσο τις ευθύνες στους εργαζόμενους της δ/νσης περιβάλλοντος. 

Καλούμε τη Δημοτική Αρχή να αναλάβει επιτέλους τις ευθύνες της, να αξιοποιήσει τις δυνατότητες της υπηρεσίας και τα έσοδα από τα ανταποδοτικά τέλη, έτσι ώστε η Πόλη να γίνει καθαρή. 

Τέλος καλούμε το Δήμαρχο να φροντίσει να είναι συνεπής στις υποχρεώσεις του προς τους εργαζόμενους, τόσο στις προμήθειες των ειδών ατομικής προστασίας, όσο και του γάλακτος και να πάψει να κρύβεται ρίχνοντας τις ευθύνες σε άλλους.

Το  γραφείο  τύπου & επικοινωνίας