16 Οκτωβρίου 2013


Πρόταση που κατέθεσε ο επικεφαλής της παράταξης ΗΡΑΚΛΕΙΟ – ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΠΟΛΗ και υποψήφιος Δήμαρχος κ. Νίκος Μπάμπαλος προς το Δημοτικό Συμβούλιο, στη συνεδρίαση της 8ης/10ου/2013 για την έκδοση ψηφίσματος σχετικά με τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

«Ψήφισμα Δημοτικού Συμβουλίου
για τη δολοφονία του αντιφασίστα Παύλου Φύσσα

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ηρακλείου Αττικής καταδικάζει απερίφραστα την στυγερή και απρόκλητη δολοφονική επίθεση που κατέληξε στο θάνατο του αντιφασίστα Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι.

Το θλιβερό αυτό περιστατικό είναι επακόλουθο σωρείας ρατσιστικών επιθέσεων  και ναζιστικών συμπεριφορών σε βάρος συνανθρώπων μας τα τελευταία χρόνια, με την ανοχή και κάλυψη ακόμα και αρχών του ίδιου του κράτους.

Τέτοιες οι πράξεις και συμπεριφορές προσβάλλουν το λαό μας αλλά και την Πατρίδα μας, τη χώρα που γέννησε τη Δημοκρατία. Είναι χρέος όλων μας να μην επιτρέψουμε να συνεχίσουν να ευδοκιμούν ναζιστικές νοοτροπίες και πρακτικές.

Είναι υποχρέωση μας να προστατεύσουμε τη Δημοκρατία και την ελευθερία έκφρασης και γνώμης στην πατρίδα μας. Την ίδια την ανθρώπινη ζωή.

Σε αυτές τις δύσκολες στιγμές πρέπει να εντείνουμε  την προσπάθεια  για την ενίσχυση των κοινωνικών παρεμβάσεων και αγώνων, ώστε κανένας δημότης να μην αισθάνεται μόνος και αβοήθητος στην κρίση.

Να εντείνουμε τις παρεμβάσεις μας  στη νεολαία και ειδικότερα στα σχολεία, για να απομονώσουμε  και να αποκρούσουμε τη ναζιστική ιδεολογία.

Καλούμε όλους τους πολίτες και τους συλλογικούς φορείς της πόλης μας σε συνεχή αγώνα, ενάντια στην ιδεολογία του φασισμού και τους πολιτικούς φορείς της.

Καλούμε τους πολίτες του Ηρακλείου να πρωτοστατήσουν σε κινήσεις που προστατεύουν τη Δημοκρατία και αποτρέπουν συμπεριφορές που κατατείνουν στην κατάργησή της.»

Το Γραφείο τύπου & επικοινωνίας