12 Νοεμβρίου 2013

Γιατί τόση πια αδράνεια;



Την προηγούμενη εβδομάδα κλιμάκιο της παράταξής μας με επικεφαλής τον Νίκο Μπάμπαλο επισκέφθηκε τον Αντιπεριφερειάρχη Βορείου Τομέα κ. Μανιάτη προκειμένου να ενημερωθούμε για μια σειρά ζητήματα που αφορούν στο Ηράκλειο και άπτονται της αρμοδιότητας της Περιφέρειας Αττικής, καθώς και για να ρωτήσουμε εάν τυχόν υπάρχει κάποιος προγραμματισμός για υλοποίηση τεχνικών έργων στο δήμο μας από την πλευρά της Περιφέρειας.

Στο πλαίσιο αυτό του θέσαμε τις πιο κάτω τέσσερις – κατά την άποψή μας – προτεραιότητες - άξονες, δηλαδή έργα ευρύτερης κλίμακας τα οποία μπορούν να υλοποιηθούν μέσω της Περιφέρειας αξιοποιώντας και χρήματα από συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα:

  1. Βιοκλιματική ανάπλαση (πεζοδρόμια, φωτισμός κλπ) και εξωραϊσμός της Λ. Ηρακλείου
  2. Κατασκευή δεύτερου κλειστού Γυμναστηρίου στο Ηράκλειο για την εξυπηρέτηση των αθλητικών αναγκών της Πόλης μας
  3. Ανακατασκευή – Προσθήκες και Βελτιώσεις στο γήπεδο ποδοσφαίρου της Λ. Κύμης για να καλύπτει τις αγωνιστικές υποχρεώσεις των αθλητικών σωματείων της Πόλης 
  4. Διεκδίκηση - Απόκτηση κτήματος Φιξ

Για τα παραπάνω Θέματα υπήρξε μια καταρχήν εκτίμηση εκ μέρους του Αντιπεριφερειάρχη ότι θα μπορούσαν, έστω κάποια, να προχωρήσουν, δεδομένου ότι πρόκειται για έργα με στοιχεία διαδημοτικότητας, διότι αφορούν υποδομές που εξυπηρετούν ευρύτερο κοινωνικό σύνολο και δεν περιορίζονται στα στενά πλαίσια ενός δήμου, καθώς επίσης ότι θα μπορούσε - αν υπήρχαν σχετικές μελέτες - κάποια από αυτά να ενταχθούν στο ΕΣΠΑ.

Δυστυχώς, με λύπη διαπιστώσαμε ότι για κανένα από τα παραπάνω θέματα δεν έχουν υποβληθεί σχετικές προτάσεις προς την Περιφέρεια εκ μέρους της Δημοτικής Αρχής , δεν έχει διεκδικηθεί σοβαρά η υλοποίησή τους και πολύ περισσότερο δεν έχουν εκπονηθεί αντίστοιχες μελέτες. 

Ζητάμε λοιπόν από τον κ. Δήμαρχο, έστω και τώρα, να αναλάβει πρωτοβουλία προκειμένου να τεθεί επικεφαλής αντιπροσωπείας του Δήμου και να διεκδικήσει από την Περιφέρεια την ένταξη έργων σε χρηματοδοτούμενα προγράμματα, που έχουν σκοπό να δημιουργήσουν καλύτερες προοπτικές για την Πόλη, εξυπηρετώντας βασικές ανάγκες των κατοίκων της. Δεν έχουμε καιρό για χάσιμο. 

Περιμένουμε.  

Το Γραφείο τύπου & επικοινωνίας